Passa al contingut principal

TEMA 2: La llengua i les TIC.



Hem començat el tema 2 amb un voki. M'ha agradat molt redescobrir-lo! Ja l'havia fet servir fa una mica més d'una dècada mentre cursava el CAP. Rudolfa us desitja bones festes! M'imagino els meus futurs alumnes fent parlar els avatars en llengües estrangeres. Això seria tot un èxit! 

Després vaig fer una comparativa amb diversos diccionaris: Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, Diccionari català-valencià-balear d’A. M. Alcover i F. de B. Moll i Optimot.  Com que sóc llicenciada en traducció i interpretació i a la carrera vaig estudiar bastant lingüística, he triat el mot “bilingüisme” perquè a més és un tema que em resulta apassionant. M’agradaria moltíssim fer recerca en aquest tema. Em va resultar interessant cercar el terme "bilingüe" a l'Enciclopèdia Catalana perquè és un recull amb altres diccionaris. Per exemple, fa referència directa a un diccionari català-alemany, la qual cosa facilitaria una possible traducció en aquestes llengües. Malgrat això, per completar la tasca, vaig buscar a Martin Luther, a qui vam estudiar a teoria de la traducció durant la carrera i em vaig assabentar que en català es diu "Martí Luter".
L'opció de Corpus Lingüístic a què es pot accedir des del DIEC i des del diccionari d'Alcover i F. de B. Moll em va semblar molt útil per trobar bons exemples d'ús. 

L'article sobre la netiqueta em va semblar bastant de sentit comú a hores d'ara -ja fa vint anys que fem servir Internet a casa...- però si que he fet nota mental del principi 6 (Principi 6: màxima de quantitat. Sigueu breus), on hi ha un exemple del professor de la UOC Strubel que contesta un e-mail directament a l'assumpte per estalviar temps i no haver d'obrir-lo. Anar a l'article.

Per terminar m'agradaria fer referència al diccionari visual molt interessant per alumnes nouvinguts i a un llibre que especialment agradarà els profes de llengua com jo mateixa. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tema 7: Experiències TIC a l'aula.

La utilitat pràctica d'aquesta unitat és la principal raó  per la qual   l'he  gaudit tant. Vaig començar el curset agafant notes per la meva futura feina, ja que vaig tornar de l'estranger a l'estiu i  contràriament  al que pensàvem, m'ha costat bastant trobar-ne! Finalment vaig començar a treballar a un centre privat al gener i de seguida he posat en pràctica moltes coses apreses gràcies a aquesta classe: Padlet  i Voki  han sigut molt bé rebuts per part del meu alumnat! Abans ja feia servir Google Classrooms, programari súper útil.  D'altra banda, he descobert que en realitat el famós programari lliure es diu GNU/Linux (Free  Software Foundation), he pogut ampliar coneixements sobre el programari lliure en general que tenim al nostre abast, com ara els programes de vídeo Avidemux  i Soundkonverter,  per citar un exemple i fins i tot he après sobre llenguatge audiovisual!  Això ho vaig aprendre navegant casualment pe...